Translate

maandag 26 november 2012

Kaffe Fassett in Amsterdam

De Amerikaans-Britse kleurentovenaar Kaffe Fassett gaf afgelopen donderdag een lezing in de ABC Treehouse in de Voetboogstraat. Aanleiding voor zijn bezoek aan Amsterdam is de promotie van zijn autobiografie Dreaming in Color.


Drie van onze vaste bezoekers bezochten deze inspirerende bijeenkomst. Kaffe Fassett kennen we van zijn uitbundige kleurenpaletten. Hij uit zich in breien, patchwork, petit point borduren, schilderen en mozaiek. Hij ontwerpt niet alleen kleding, kussens en quilts, maar ook garens, stoffen en sinds kort linten. Alles uiteraard met veel gevoel voor kleur. Bovendien heeft hij zo'n 30 boeken op z'n naam staan. Het hoeft geen betoog dat iemand met zo'n staat van dienst veel te vertellen heeft. Dat kwam niet helemaal uit de verf in die drie kwartier die de organisatie hem gaf. Naar iemand zoals Kaffe Fassett kan ik wel uren luisteren. Nadat hij in het kort zijn leven en carrière uit de doeken had gedaan, was er de gelegenheid om hem vragen te stellen en liet hij nog een aantal werken van zijn hand zien. Daarna was er gelegenheid om met hem persoonlijk te praten, zijn werk van dichtbij te bewonderen of iets aan te schaffen uit de selectie van boeken en stoffen die ter plekke werd aangeboden.

Hier toont Daphne een van zijn werken, een prachtige sampler shawl genaamd de Foolish Virgins Shawl


Hier draagt Annemie een ontwerp van de meester zelf en An een creatie van eigen hand maar met duidelijke invloeden van Kaffe Fassett.
2 opmerkingen:

  1. Leuk je verslag te lezen en te zien! en wat is die Foolish Virgins Scarf toch prachtig (hm, en ik al trots dat ik sokken maak van 4 kleuren.. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, erg leuk inderdaad! very nice indeed, crazy colors and patterns. I bet it was a great event and you found great inspiration there!

    BeantwoordenVerwijderen