Translate

dinsdag 17 april 2012

Brei- en haakdagen 2012

Dit jaar werd voor de tweede keer de Brei- en haakdagen georganiseerd in Nieuwegein (13 & 14 april 2012). Met vijf Stitch 'n Bitchers zijn we er vrijdagochtend vol blije verwachting heen gereden en we werden niet teleurgesteld. Er waren zo'n 80 stands met voor iedere smaak en beurs wel wat. De prachtigste garens, handigste tooltjes en mooiste boeken. Ook konden er workshops gevolgd worden bij o.a. de knitwear-designers Ysolda (the perfect sweater class), Stephen West (top-down scarf), Nancy Marchant (brioche knitting) en mijn eigen brei-juffen The Dutch Knitters (Estlandse breitechnieken).

Ik heb de workshop van Ysolda bezocht. Zij behandelde elk denkbaar aspect dat te maken heeft met het breien van je perfecte trui, beginnend bij het soort vezels en hun eigenschappen, de maatvoering, flatterende ontwerpen en het perfect aan jouw lijf aanpassen van een bestaand patroon. En wat was ze aardig en had ze een leuke humor. Het koste geen enkele moeite om drie uur naar haar te luisteren, ook al werd het op het laatst wel erg technisch.

The Perfect Sweater Class by Ysolda

 Ik ben aan het eind van de dag met de volgende buit naar huis gegaan: 
  • Een boek over Sweet Bags. Dit zijn kleine, veelal van luxe materialen geborduurde tasjes uit het Engeland van de 16e en 17e eeuw waarin heerlijk geurende poeder of soms kleine kostbaarheden werden bewaard.
  • Een kleine haaknaald met een scherpe punt, bestemd om randjes aan geweven stof te haken.
  • Een houten haaknaald, dikte 15.
  • Een streng Malabrigo Sock in de kleur Rayon Vert.
  • Een bolletje katoen van Lang Yarns, genaamd Kappa. Dit heeft de perfecte kleur om muisjes van te breien.
  • De drie meest linkse items had ik van tevoren besteld bij De Spinners in Den Haag en heb ik op de Breidag opgehaald. Het zijn 500 gram ongewassen Cormo om te spinnen, een steeklat die ik ga gebruiken bij het kaartweven en wat spoeltjes die ik gebruik om gesponnen singles op te bewaren.


Buit Breidag 2012

1 opmerking:

  1. Klinkt als een geweldige dag zeg, heb je plannen voor het breien van een perfecte trui?

    BeantwoordenVerwijderen