Translate

woensdag 28 december 2016

Kerstmarkt

Dit jaar hebben heeft een aantal van ons handgebreide of -gehaakte spullen op de kerstmarkt van het Amstelkwartier verkocht. Velen van ons hebben zoveel mooie zelfgemaakte spulletjes dat niet alles meer uit de kast komt en dat is jammer.
Vandaar dat we maar eens de sprong gewaagd hebben om een deel van dat moois te verkopen en een kraam te huren toen zich een gelegenheid voordeed. Maar daar komt nog heel wat bij kijken. Gelukkig hebben we genoeg handige mensen in de groep en mensen met verkoopervaring, dus de organisatie en aankleding was prima voor elkaar.


Naast onze kraam hadden we een soort breicafé ingericht, waar bezoekers van de markt konden aanzitten om ook een pennetje mee te breien. We hebben wel veel leuke verhalen gehoord over (vroegere) breiervaringen, maar bijna niemand voelde zich geroepen om mee te gaan breien. Nou, dan gaan we er toch gewoon zelf zitten!


Tegenover ons hadden wat spinners uit Amsterdam zich geïnstalleerd. Deze groep komt één avond per maand bij elkaar om samen te spinnen. Een aantal van onze breigroep bezoekt die avond ook.


Eén van onze breisters is een begenadigd tekenaar. Voor haar hadden we een hoekje van onze kraam gereserveerd, waar mensen tegen een geringe vergoeding hun portret konden laten tekenen. Het liep storm. Ze had nauwelijks tijd om een kopje thee te drinken.
Ze doet dit vaker op evenementen. Geïnteresseerden kunnen haar bereiken op nummer 06-13831006.


Alhoewel we minder hebben verkocht dan gehoopt kijken we toch terug op een geslaagde eerste verkoop. De markt was goed opgezet en werd druk bezocht. En als groep breiers zijn we weer een ervaring rijker. Dit is waarschijnlijk niet onze laatste markt geweest.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten