Translate

vrijdag 20 april 2018

Knitting Retreat 2018


In het voorjaar van 2018 zijn we als groep een lang weekend bij elkaar gaan zitten om te breien, praten, eten, wandelen en van elkaar te leren. Het is heerlijk om elkaar wekelijks te ontmoeten in cafe Lust om te breien en te praten, maar we hadden al lang behoefte aan wat meer verdieping. Dus een datum gepland, een groot huis in Drenthe gehuurd, lijstjes gemaakt om een en ander goed te laten verlopen en vooral een hoop voorpret gehad.

Het begon er al mee dat we een KAL (een Knit ALong) hebben georganiseerd om vooraf slippers te gaan breien die we tijdens onze retreat konden dragen. Een groot aantal van ons heeft hieraan meegedaan en dit is het prachtige resultaat.



In de dagen voorafgaand aan het weekend werd er al flink gekookt zodat we de eerste avond niet te veel tijd kwijt waren aan het eten. En op vrijdag vertrok er al vroeg een groepje uit Amsterdam om ter plekke flink boodschappen in te slaan. In de loop van vrijdagmiddag druppelde bijna iedereen zo'n beetje binnen. Een aantal kon pas later op de avond komen vanwege hun werk.






Sommigen vonden het leuk om een kleine workshop voor te bereiden voor wie daar maar zin in had. Hierin zijn we iets te enthousiast geweest, zo bleek later. Op vrijdagavond was er kleuren mengen op de kaardemolen. Op zaterdag was er spinles, Letse numerologie en knoopsgaten breien. Op zondag kralen breien en Estse bandjes weven. Die laatste is helaas niet door kunnen gaan omdat het breien met kraaltjes uit liep en velen ook wel erg moe waren. Deze workshop houden we dus nog tegoed voor een volgende keer.

Hier wat sfeerimpressies gemaakt tijdens de workshops.

Kleuren mengen op de kaardemolen
 








Spinles

Knoopsgaten breien
 

Kralen breien



Na de zaterdagavondmaaltijd gaf één van ons nog een praatje-bij-een-plaatje over het tapijt van Bayeux. Heel interessant en een heerlijk rustmomentje tussen alle drukte door.



Sommigen hadden een aantal mooie breiboeken meegenomen van huis en zo konden we een kleine maar zeer fijne bibliotheek maken voor dit weekend.



Iedereen kijkt terug op een heerlijk weekend dat we zeker nog een keer gaan herhalen. 




1 opmerking: