Translate

woensdag 20 februari 2013

On our needles

So much to knit. Some of us are knitting slouchy hats (we currently have a knitalong with that theme), others are knitting socks, a sweater, a toy, just anything. Come and have a look, every Wednesday night at Witteveen, Ceintuurbaan, Amsterdam.
Er is zo veel te doen op breigebied. De afgelopen weken zijn er (slouchy) mutsen gebreid in deze groep. We hebben nl. een knitalong met als thema 'slouchy hat'. Onze knitalongs zijn altijd vrijblijvend, je kunt gewoon breien (of haken, of...) waar je zin in hebt. Elke woensdagavond bij Witteveen aan de Ceintuurbaan in de Pijp in Amsterdam, kom ook eens kijken en meebreien, het is een gezellige groep.

Two of us are busy practising a Swedish knitting technique: Twined Knitting (photo above). We're doing that in preparation of a workshop we signed on for next month.
Op dit moment zijn Annemie en ik druk aan het oefenen met twijnend breien (een oude Zweedse breitechniek waarbij met twee draden wordt gebreid die om elkaar worden geslagen, dat geeft een stevige en warme structuur aan bijvoorbeeld een want, weer anders dan 'gewoon' stranded, zie foto). Wij hebben ons namelijk opgegeven voor de workshop Twijnend Breien - Technieken voor Gevorderden, dus willen wij zeker weten dat we de basistechniek dan goed onder de knie hebben!
Ik hoorde overigens van Carla en Hilly (The Dutch Knitters) dat er nog plaats is in de workshop van zondag 10 maart 2013 bij De Afstap, dus als je de basisworkshop al hebt gevolgd, kom dan ook naar deze.

1 opmerking:

  1. Yes! Lots of knitting going on, we totally love it! That technique looks so beautiful.

    BeantwoordenVerwijderen